Het “My.O.Concept“ gaat ervan uit dat een mens op een trauma (dat kan een lichamelijk als ook psychisch trauma zijn) reageert . Hij moet het probleem op één of andere wijze opvangen en dat spiegelt zich weer in het lichaam. Dit uit zich voornamelijk in spanningen in de bindweefselstructuren (fascia en spieren) wat dysfuncties van de gewrichten tot gevolg heeft. Maar andersom kan kan dit proces ook plaatsvinden. Dit kan in verloop van tijd (dagen, maar soms ook jaren) tot lichamelijke klachten leiden. Het mooie en spannende hieraan is, dat het lichaam altijd op een bepaalde systematisch manier probeert zijn probleem te compenseren. Binnen het “My.O.Concept” noemen we dit daarom “systematische compensaties” (“SC´s”). Het is gebleken dat ieder mens dit min of meer op dezelfde manier doet. Het onderzoek en de behandeling richten zich dus met name op deze SC´s, waarbij we 8 verschillende SC´s kunnen onderscheiden. Deze verdelen zich over het gehele lichaam, maar zijn zo schematisch, dat ze over het algemeen zeer eenvoudig te herkennen zijn. Het doel van de therapie is de mens uit zijn compensaties te halen en zo weer beter in balans te brengen.


De localiteit van de pijn speelt in de behandeling een relatief ondergeschikte rol. Het is veel belangrijker naar de oorzaak te zoeken, als het gevolg (het pijnlijke gewricht) te behandelen. Zo kan hoofdpijn het gevolg zijn van een distorsietrauma aan de enkel, of een schouderklacht het gevolg van een arthroscopie aan de knie. Alle aspecten binnen de SC´s zijn belangrijk in de behandeling te integreren. Het lichaam is één dynamische eenheid. Dat hoort zich misschien complex aan, is in de praktijk echter veel eenvoudiger als we ons voorstellen kunnen. Vooral als we ook leren met onze handen naar de patient te “luisteren”. De patient geeft namelijk altijd (onderbewust) aan hoe wij als therapeut onze behandeling moeten opbouwen. Hoe beter we dit doen hoe sneller je resultaten zult bereiken.


Elke eerste dag van de module is online. Tijdens de online dag gaan we de theorie doornemen zodat je optimaal voorbereid bent op de praktijkdagen.


Wat kunt u verwachten:

  • Een korte, zeer praktisch gerichte opleiding van 3x3 dagen.
  • De voorbereidende theorie krijgt u vooraf aan de cursus als PDF opgestuurd.
  • Exacte snelle en doelgerichte diagnostiek van de SC´s.
  • Zachte oscillerende behandelingstechnieken zonder contra indicaties.
  • Behandelingsdemonstraties.
  • Een groot indicatiegebied binnen uw praktijk.
  • De behandelde stof is na een cursusdeel direct in de praktijk om te zetten.
  • Snelle behandelingsresultaten.
  • Omvangrijk script met duidelijke foto´s en ander cursusmateriaal.


Course planning

  • 00:00 - 00:00: Registration with coffee and tea

Events

There are no courses planned at the moment.
Contact us