Abdomen, Breath, and Chest

Abdomen, Breath, and Chest

De ademhaling is essentiële voor het goed laten functioneren van je lichaam. Het in- en uitademen kan bemoeilijkt worden door structurele problemen in de romp. De romp moet zowel de schoudergordel als de nek en het hoofd ondersteunen. Wij zullen naar de positie van de thorax kijken in verhouding tot het bekken, en bekijken hoe het balanceren van deze gebieden essentieel zou kunnen zijn voor het normaal functioneren van de bovenste extremiteiten, hoofd, nek en kaak.

Deze cursus richt zich op de ribbenkast en diens samenwerking met het bekken om een basis te bieden voor nek en schouders. Om de schoudergordel goed te kunnen balanceren op onze ribbenkast is een goede verhouding tussen mobiliteit en stabiliteit nodig. Hierdoor kan de schoudergordel gebruikt worden om voor thoracale en cervicale stoornissen te compenseren of het kan de oorzaak zijn van deze stoornissen. Dit kan tot problemen leiden die naar de armen gaan of juist naar de nek, kaak of wervelkolom en ribben.

De cursus omvat:

1. De anatomie en fysiologie van de ademhaling;
2. Verschillende therapeutische visies op de ‘normale’ ademhaling;
3. Technieken voor abdominale fascie, ribben, costovertebrale gewrichten, mediastinale viscerale weefsels, m. scaleni en de lumbale spieren;
4. Technieken voor het faciliteren van de ademhaling naar elk kwadrant van de ribbenkast;
5. Onderzoek en behandelen van de reciproque relaties tussen het diafragma en de bekkenbodem;

Datums

16-03-2018 - 18-03-2018
Chassé Dance Studios, Chasséstraat 64, 1057 JJ Amsterdam