Fascial Fitness Foundation Course met PhD Robert Schleip

Fascial Fitness Foundation Course met PhD Robert Schleip

Fascial Fitness laat het idee los dat spieren geïsoleerde eenheden zijn. Je leert dat ze juist een functioneel geheel vormen, spierketens, door het fasciale systeem.

Onderzoek laat zien dat het trainen van het fasciale systeem zeer belangrijk is voor betere prestaties en het voorkomen van blessures. Het fasciale systeem is ontzettend belangrijk in het doorgeven van informatie en onze kinesthetische waarneming door de vele receptoren die daar zitten.

Fascie is onze belangrijkste sensorische orgaan!

In deze cursus zal je over de fascie leren en de rol daarvan in rekken, blessures, herstel en hoe je het fasciale systeem kunt trainen. De focus ligt op fasciale plasticiteit, hydratie en histologische respons zowel als de trainingstechnieken en –principes die de kracht, het verend vermogen en de coördinatie van het fasciale systeem kunnen verbeteren.

De Fascial Fitness cursus bevat oefeningen en praktische oplossingen gebaseerd op de laatste onderzoeken over hoe je het beste cliënten kunt trainen. Fascial Fitness is geschikt voor oefen-­‐ en bewegingstherapeuten, personal trainers, pilates en yoga docenten.

-­‐ Hoe je fasciale rek kan toepassen
-­‐ Rebound Elasticity
-­‐ Hoe je de ‘elastic recoil effect’ kunt gebruiken
-­‐ Fascial release middels oefentherapie
-­‐ Fluid refinement, bewustwording van je eigen lichaam

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar