Neurokinetic Therapy

De cursussen van David Weinstock hebben Europa gedurende de afgelopen twee jaar stormenderhand veroverd en NKT is inmiddels een van de snelst groeiende concepten in de wereld van de fysiotherapie en bewegingstherapie. Onze eerste cursus was dan ook in recordtijd uitverkocht.

Wil jij systematischer werken, dan is dit de ideale cursus voor jou. Je leert onderzoeken waarom een spier hypertoon is en waarom een gewricht een bewegingsbeperking heeft. Op deze manier weet je welke disfuncties prioriteit hebben bij behandeling. Tevens wordt je behandeling gerichter en wordt het gemakkelijker om tests opnieuw uit te voeren.

NKT is een geperfectioneerd onderzoeks- en behandelconcept dat zich richt op de oorzaak van de disfunctionele beweging/coördinatie, namelijk het Motor Control Centre (MCC) in het cerebellum. NKT gebruikt manuele spiertesten om te onderzoeken of een spier, individueel of samen met andere spieren, goed geactiveerd is (neural lock).

De onderzoekstechnieken van NKT zijn te combineren met behandelmethoden die je reeds gebruikt, zoals manuele therapie, dry needling, Redcord, fascial release en Anatomy Trains. Met NKT programmeer je in feite de disfunctionele programma’s die zijn opgeslagen in het MCC opnieuw. Op deze manier kun je de oorzaak van de klacht behandelen en niet alleen de symptomen.

Je leert ook compensatiestrategieën te identificeren en te bepalen of ze veroorzaakt zijn door reciproque inhibitie of door dysfuncties in de kinetische keten.

Wil jij een indruk krijgen over wat NKT voor jouw professionele handelen kan betekenen? Kijk dan naar dit korte filmpje:

Neurokinetic Therapy Level 1

Neurokinetic Therapy (NKT) is een gesofisticeerd onderzoeks- en behandelconcept die zich richt op de oorzaak van de dysfunctionele beweging/coördinatie, namelijk het motor control centrum (MCC) in de cerebellum.


NKT gebruikt manuele spiertesten om te onderzoeken of een spier, individueel of samen met andere spieren, goed geactiveerd is. Je leert ook compensatiestrategieën te identificeren en te bepalen of ze veroorzaakt zijn door reciproque inhibitie of door dysfuncties in de kinetische keten. Het oplossen van deze inhibitie kan de klachten van de patiënt oplossen en het functioneren verbeteren. Je leert te onderzoeken waarom een spier hypertoon is of waarom een gewricht een bewegingsbeperking heeft. Op deze manier weet je welke disfuncties belangrijk zijn om te behandelen en je behandeling wordt specifiek en makkelijk te hertesten.

Door een blessure ontstaan vaak problemen in de motor control. Zonder deze stoornissen te behandelen is de kans op recidief groot. Wanneer een spier niet goed functioneert en zwak scoort op de spiertest wordt het MCC toegankelijk voor leren. Het NKT protocol programmeert in feite de dysfunctionele programma’s die opgeslagen zijn in het MCC op nieuw. Op deze manier kun je de oorzaak van de klacht behandelen en niet alleen de symptomen.

Je leert:

- hoe het Motor Control Centre functioneert

- compensatiestrategieën te identificeren en te bepalen of ze veroorzaakt zijn door reciproque inhibitie of disfuncties in de kinetische keten.

- het Directional Testing protocol van NKT

- het onderzoeken en behandelen van spierdisbalans/compensatiestrategieën

- specifieke spiertesten volgens de NKT- onderzoekmethode voor:

  • de lage rug en nek
  • de onderste extremiteitende
  • de bovenste extremiteiten

- het gebruiken van de NKT-behandelmethode Corrective Movement System

Neurokinetic Therapy Level 1

Neurokinetic Therapy (NKT) is een gesofisticeerd onderzoeks- en behandelconcept die zich richt op de oorzaak van de dysfunctionele beweging/coördinatie, namelijk het motor control centrum (MCC) in de cerebellum.

info en datums

Study Group Level 1

info en datums

Neurokinetic Therapy Level 2

In Neurokinetic Therapy Level 2 gaan we dieper in op de romp en vooral de rotatiepatronen. De laterale en diepe longitudinale subsystemen worden getest. Concepten zoals functional opposites worden besproken. De effecten van gewrichtscompressie en decompressie wordt behandeld. We zullen het lopen analyseren en testen hier aan koppelen.

De testen voor de kaak, diafragma, en bekkenbodem worden doorgenomen.

Neurokinetic Therapy Level 2

Met NKT Level 2 ga je nog dieper in op het testen van relaties, functionele patronen worden geïntroduceerd zodat je nog sneller tot juste behandeling komt. Het lopen, de kaak, diafragma en bekkenbodem wordt doorgenomen.

info en datums

Study Group Level 2

info en datums

Neurokinetic Therapy Level 3

In Neurokinetic Therapy Level 3 gaan we rol van de ogen, het hyoid bot, het effect van littekenwefsel en de diepe hand- en voetspieren behandelen. Het looppatroon wordt in detail behandeld.

Neurokinetic Therapy Level 3

Welke rol kunnen de ogen spelen bij de disfuncties van je patient? Wat is het effect van littekenweefsel? Dit en veel meer leer je in Neurokinetic Therapy Level 3.

info en datums

Study Group Level 3

info en datums