Movement System Impairment Syndromes (CKR 17 punten)

De twee Movement System Impairment Syndromes (MSI) cursussen worden voor het eerst in Nederland gegeven. De MSI cursussen bieden de mogelijkheid aan om het stoornissen van het bewegingsapparaat te observeren, onderzoeken en behandelen.

De movements system impairment syndrome (MSI) cursus is gebaseerd op het professionele werk van Shirley A. Sahrmann, PT, PhD. Dr. Sahrmann behaalde haar bachelor fysiotherapie en PhD in neurobiologie aan Washington University. Sahrmann heeft veel publicaties achter haar naam, in het bijzonder haar twee boeken: Diagnosis and Treatment of Movement Impairment Syndromes & Movement System Impairment Syndromes of the Extremities, Cervical and Thoracic Spines. Vandaag kan haar werk nog gezien worden als inspiratiebron voor diverse ontwikkelingen op het gebied van bewegingsstoornissen.

Diagnosis and Treatment of Movement Impairment

Lumbar Spine and Hip (17 punten CKR)

De 3-daagse cursus omvat de theorie achter het uitgebreide onderzoek, diagnose en behandeling van verschillende stoornissen van de lumbale wervelkolom en heup.

info en datums

Neck and Shoulders

De 3-daagse cursus omvat de theorie achter het uitgebreide onderzoek, diagnose en behandeling van verschillende stoornissen van de nek en schouder.

info en datums