Carlo Buzzichelli

Carlo Buzzichelli

Carlo Buzzichelli, is een PhD-kandidaat aan het Superior Institute of Physical Culture and Sports van La Havana, een professionele kracht- en conditietrainer, en de directeur van het International Strength & Conditioning Institute.

Carlo leerde het vak van Tudor Bompa, met wie hij de 3e editie van “Periodization Training for Sports” en de 6e editie of “Periodization. Theory and Methodology of Training” (Human Kinetics) schreef, en van legendarische trainer Dan Pfaff, en wordt nu beschouwd als een van de vooraanstaande krachttrainingsexperts van de toekomst.

Hij heeft seminars en lezingen gegeven aan verschillende universiteiten en sportinstituten over de hele wereld, waaronder het Superior Institute of Physical Education and Sports of Camaguey (Cuba), University of Makati (Manila, Filippijnen), State University of Milan (Italië), de Università degli Studi di Brescia (Italië), Superior Institute of Physical Education and Sports in Ciego de Avila (Cuba), de Universidade Paulista, de Sociedade Esportiva Palmeiras en het Olympisch Centrum van Sao Paulo (Brazilië), het Superior Institute of Physical Education and Sports in Pinar del Rio (Cuba), het Olympisch trainingscentrum van de Villa Panamericana (La Havana, Cuba), de Universidade Federal de Lavras (Brazilië), de Elite Sports University (Colorado, VS) en the World Athletic Center (AZ, VS).

Carlo was ook uitgenodigd om te spreken op de 2012 International Workshop on Strength & Conditioning in Trivandrum (India), en de 2015 Performance Training Summit in Beijing (China), welke werd georganiseerd door het Chinese Olympisch Comité, en heeft bijgedragen aan de speciale uitgave van de IAAF New Studies in Athletics over Herstel en Regeneratie.

Hij schreef ook mee aan de volgende boeken: Fitness for Soccer (Nederland), Project Strength (Italië) en The Sprinter’s Compendium (VS).

Als kracht- en conditietrainer voor teamsporters heeft Carlo acht teams begeleid die zijn gepromoveerd, naast het behalen van de eerste en tweede plaats in hun respectieve bekertoernooien en hebben twee juniorenteams een regionale beker in de wacht gesleept. Als trainer voor solosporters, nam Carlo deel aan het World Track & Field Championship en aan de Commonwealth Games. In totaal hebben de sporters die door Carlo zijn begeleid drieëntwintig medailles gewonnen op nationale kampioenschappen in vier verschillende sporten (atletiek, zwemmen, Braziliaanse jiu-jitsu en powerlifting), acht nationale records gezet (powerlifting, atletiek), en vier gouden (atletiek, Braziliaanse jiu-jitsu, boxen), vier zilveren en een bronzen medaille gewonnen (atletiek, Braziliaanse jiu-jitsu) op internationale wedstrijden. Alleen al in 2015 coachte Carlo twee Italiaanse kampioenen in twee verschillende sporten (raw powerlifting -73Kg en 60m indoor M35). Acht atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio hadden in de voorafgaande maanden met Carlo samengewerkt.

Cursussen door Carlo Buzzichelli

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy