David Bombeke

David Bombeke

David Bombeke werkt als sportkinesist onder meer voor BMC Cycling Team (CCC Team), tennisster Kirsten Flipkens, veldrijders David & Mathieu Van der Poel, het Belgisch Olympisch wielerteam en de voetbalclub Waasland-Beveren. Hij is ruim 10 jaar de vaste verzorger geweest van tourwinnaar Cadel Evans. Bombeke is al sinds 1996 heel actief bezig om sporters op alle niveau’s te revalideren. Zijn twee grote passies, voetballen en wielrennen, zie je als een rode draad in zijn hele carrière terugkomen.

Sinds 2004 is David kinesist van het Belgian Olympic Team. Als begeleider van dit team was David op de Olympische spelen van Athene (2004), Peking (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016).

In het voetbal is David al sinds 1996 verbonden aan Waasland Beveren. De afgelopen 23 jaar heeft hij veel voorste kruisband revalidaties gedaan bij hoofdzakelijk voetballers.

Naast voetbal is wielrennen een grote passie van David Bombeke. Hij is sinds 1999 de fysio van de Belgische wielrenfederatie en sinds 2010 hoofd van de BMC Racing team (CCC Team sinds 2019) en was/is hij de fysio van onder andere Cadel Evans (ook vkb blessure) en Matthieu van de Poel. “Toen ik in 2005 met Cadel Evans begon samen te werken hadden we één doel en dat was de Tour winnen. Het was dan ook een onvergetelijk moment toen het in 2011 eindelijk zover was. Ook het wereldkampioenschap blijft één van de mooiste herinneringen.”

Cursussen door David Bombeke

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy