Dr. Evert Verhagen

Dr. Evert Verhagen

Dr. E.A.L.M. Verhagen (1976) is een bewegingswetenschapper en epidemioloog. Hij is werkzaam als universitair hoofddocent bij de Afdeling van Sociale Geneeskunde van het VU Medisch Centrum en het EMGO+ Institute in Amsterdam. Hij is voorzitter van de Amsterdam Collaboration on Health and Safety in Sports (een van de 9 IOC-onderzoekscentra met als onderzoeksthema 'Sports, Lifestyle and Health'.) Zijn voornaamste onderzoeksthema's zijn: 1. Preventie van sport- en bewegingsgerelateerde blessures (inclusief problemen met betrekking tot kostenefficiëntie en implementatie); en 2. Bevordering van de integratie van lichaamsbeweging in het dagelijks leven.

Hij begeleidt meerdere (internationale) PhD’s en Postdocs, verdeeld over deze twee onderwerpen. Binnen de afdeling geeft hij ook onderwijs aan Geneeskunde-studenten, Bewegingswetenschappers en Gezondheidswetenschappers en biedt hij individuele begeleiding bij onderzoeksonderwijs.

Hij is de (co)auteur van meer dan 130 peer-reviewed publicaties, heeft een bijdrage geleverd aan meerdere boeken en is de co-editor van het allereerste handboek over onderzoeksmethodologieën voor sportblessures. Hij is redacteur van de Journal of Science and Medicine in Sports, senior redacteur van de British Journal of Sports Medicine en redacteur van de Journal of Athletic Training.

Cursussen door Dr. Evert Verhagen

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy