Dr. Kathy Dooley

Dr. Kathy Dooley

Dr. Kathy Dooley is een chiropractor bij Catalyst SPORT, de sportschool waarvan zij mede-eigenaar is.

Dr. Dooley geeft les in anatomie op twee medische onderwijsinstellingen in New York City: Albert Einstein College of Medicine en Weill Cornell Medical College. Ze is daarnaast adjunct-professor aan de New York University's College of Dentistry. Ze is momenteel gasthoogleraar aan Saint George's University Medical School in Grenada, en assisteert in het grove-anatomielab van New York College of Podiatric Medicine. Ze is ook een van de hoofdinstructeurs van twee seminarreeksen, NeuroKinetic Therapy™ en The Immaculate Dissection.

Vanuit haar wens om meer te weten te komen over Oosterse geneeskunde, volgt ze momenteel de Master Acupunctuur en Herbologie aan New York's Pacific College of Oriental Medicine. Ze schrijft ook blogs voor haar eigen website, drdooleynoted.com en is een recent voor het wetenschappelijk tijdschrift Clinical Anatomy.

Zij bezit de volgende certificeringen: Active Release Technique (ART - wordt vernieuwd in april 2013), NeuroKinetic Therapy (NKT™), Motion Palpation Institute (MPI), Russian Kettlebell Challenge (RKC), StrongFirst (SFG), Gecertificeerd Kettlebell Functional Movement Specialist (CK-FMS ) en Selective Functional Movement Assessment (SFMA). Ze is ook een door de Chiropractic Board gecertificeerd acupuncturist in het grootste deel van de VS.

Ze woont in Queens, New York, waar je haar vaak met haar kettlebells in het park zal zien of ze druk bezig is met het schrijven van Dooley Noted-blogposts in de metro, op weg naar een van haar banen.

Ze houdt van zingen met de buikademhaling, dansen met een stabiele core, en mobiele ledematen en traint voornamelijk door middel van sprintoefeningen en kettlebells.

Cursussen door Dr. Kathy Dooley

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy