Greg Lehman

Greg Lehman

Dr. Greg Lehman (BKin, MSc, DC, MScPT) is een fysiotherapeut en chiropractor die aandoeningen aan het bewegingsapparaat binnen een biopsychosociaal model.

Voordat hij begon aan zijn klinische carrière had hij het goede geluk om een MsC studiebeurs te ontvangen van de Natural Sciences and Engineering Research Council, die hem in staat stelde om een van de twee studenten te zijn die elk jaar met Professor Stuart McGill mochten trainen in het Occupational Biomechanics Laboratory. Naar aanleiding hiervan publiceerde hij meer dan 20 peer-reviewed artikelen over manuele therapie en biomechanica. Hij was Assistant Professor aan het Canadian Memorial Chiropractic College, waar hij mastervakken doceerde over de Biomechanica van de wervelkolom en Instrumentatie, meer dan 20 onderzoeksexperimenten leidde, en meer dan 50 studenten begeleidde. Hij heeft lezingen gegeven over verscheidene onderwerpen, zoals het combineren van behandelingsbiomechanica met pijnwetenschappen, renblessures, golfbiomechanica, lagerugblessures op het werk, en therapeutische neurowetenschappen. Zijn klinische overpeinzingen kan je volgen op Medbridge Health CE en verschillende podcasts. Hij is momenteel een instructeur bij therunningclinic.ca en bij Reconciling Biomechanics with Pain Science. Deze twee opleidingsplatformen organiseren klinisch relevant onderzoek dat helpt bij het vormgeven en verbeteren van de klinische praktijk.

Hoewel zijn achtergrond in de biomechanica ligt, maakte hij bijna 20 jaar geleden ook kennis met de neurowetenschappen en het belang van psychosociale risicofactoren bij pijn- en blessurebeleid. Hij gelooft dat succesvol blessurebeleid en preventie gebaseerd kunnen worden op eenvoudige technieken die desondanks toch de veelzijdige, complexe aard van musculoskeletale aandoeningen kunnen aanpakken. Hij is actief op social media en beschouwt het bespreken en verspreiden van informatie als een belangrijk onderdeel van zijn verantwoordelijkheid.

Cursussen door Greg Lehman

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy