PhD Igor Tak

PhD Igor Tak

Igor Tak werd geboren in Tilburg (05-07-1971) groeide op in Goirle (Nederland). Na zijn middelbare schoolopleiding (Gymnasium β) aan het Mill Hill College, behaalde hij in 1996 zijn Bachelor Fysiotherapie in Utrecht. Naast zijn klinische werk als adviserend fysiotherapeut in de eerstelijns gezondheidszorg, heeft hij in 2000 zijn MsC Fysiotherapie en Revalidatiewetenschappen in Leuven (B) afgerond en in 2013 zijn MsC Sportfysiotherapie in Breda (NL).

Hiervoor had hij jarenlang als adviserend sportfysiotherapeut gewerkt, voornamelijk op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Hij is sinds 2012 mede-eigenaar van "Fysiotherapie Utrecht Oost - Het centrum voor Gezondheid, Beweging en Sport", een multidisciplinaire kliniek voor bewegingsstoornissen in Utrecht. Verwacht wordt dat hij zijn PhD (“Hip and groin pain in athletes; morphology, function and injury from a clinical perspective”) later dit jaar aan het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC) / Academic Centre voor Evidence Based Sports Medicine (ACES) zal afronden, begeleid door zijn promotor professor Gino Kerkhoffs en ondersteund door co-promotores Rintje Agricola en Adam Weir. De basis van deze wetenschappelijke reis was en is nog steeds een intensieve samenwerking met collega Rob Langhout (Nijmegen), adviserend manueel therapeut en ervaren docent bij het Master-programma voor manuele therapie. Dit heeft geresulteerd in meerdere publicaties in internationaal erkende peer-reviewed tijdschriften.

Naast zijn huidige klinische werk en onderzoek, geeft Igor les over sportfysiotherapie en revalidatie van aan sport gerelateerde musculoskeletale blessures. Hij heeft gepresenteerd op nationale en internationale conferenties en was de coauteur van de KNMG Richtlijn voor Acute Knieblessures en het Beroepscompetentieprofiel Sportfysiotherapeut, beide voor het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Cursussen door PhD Igor Tak

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy