James Earls MSc

James Earls MSc

James Earls MSc is een schrijver, docent en bodyworker, gespecialiseerd in Myofascial Release en Structurele Integratie.

James heeft al een passie voor manuele therapie sinds hij meer dan 20 jaar geleden voor het eerst begon met lichaamsgerichte therapie. Gedurende zijn carrière heeft James veel gereisd om te leren van de beste docenten in zijn vakgebied, waaronder Thomas Myers, de ontwikkelaar van het Anatomy Trains-concept. James en Tom richtten samen Kinesis UK op, dat Anatomy Trains en Kinesis Myofascial Integration-trainingen in heel Europa coördineert, en samen schreven ze 'Fascial Release for Structural Balance', het belangrijkste handboek voor de evaluatie en manipulatie van fasciale patronen.

James geeft verscheidene cursussen in Groot-Brittannië en Europa en is hij ook regelmatig te vinden als docent op conferenties en workshops over de hele wereld. James staat bekend om zijn ontspannen en humoristische stijl en is een populaire presentator. Zijn expertise sluit aan bij een breed publiek van osteopaten, fysiotherapeuten, massagetherapeuten en bewegingstherapeuten, en hij is in trek bij de Sportgeneeskunde-afdelingen van voetbalclubs in de Premiership en rugbyteams in de Premier League.

James heeft samengewerkt met toponderzoekers op het gebied van lichamelijke therapie en fasciatherapie en is betrokken geweest bij verscheidene projecten die onderzoek verrichtten naar fascia, beweging en behandelingsmodaliteiten. James inzichten in beweging en de fasciae leidden tot de publicatie van zijn goed onthaalde boek 'Born to Walk ', een inleiding tot de onderling verbonden mechanica van het lichaam.

Cursussen door James Earls MSc

13-11-2020 Direct inschrijven
Athene, Griekenland
03-04-2020
STERK, Campinglaan 2, 9000 Gent, Belgium
01-11-2019
Chassé Dance Studios, Chasséstraat 64, 1057 JJ, Amsterdam, Netherlands
23-03-2018
Chasséstraat 64, 1057 JJ, Amsterdam
22-03-2018
Chassé Dance Studios, Chasséstraat 64, 1057 JJ Amsterdam

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy