Karin Gurtner

Karin Gurtner

Gediplomeerd, PMA-gecertificeerd Pilates Matwork & Studio-leraar, gecertificeerd Anatomy Trains-docent en Kinesis Myofascial Integration-therapeut, Yoga- en Gyrokinesisleraar, Wellness- & Personal Trainer, Fitness Leader, gecertificeerd Trainer & Assessor.

Karin is de hoofdopleider van Art of Motion, Training in Movement®, een gerenommeerde trainingsorganisatie voor Contemporary Pilates & Slings Myofascial Training in Zwitserland en Australië.

Samen met haar tweelingzus Monika richtte Karin in 2004 art of motion op. Sindsdien geeft zij lezingen en presentaties voor bewegingsprofessionals en therapeuten over de hele wereld.

Karin was begin twintig toen ze besloot van haar liefde voor beweging en lesgeven haar beroep te maken. Ze is gecertificeerd in een breed scala aan bewegingsmodaliteiten die allemaal hebben bijgedragen aan haar grote waardering voor de wonderbaarlijke capaciteiten van het lichaam. Karin voelt zich bij Contemporary Pilates, Yoga en Gyrokinesis echter het meest thuis.

Voor 10 jaar splitste Karin haar leven en haar lessen tussen Zwitserland en Australië. Ze ontwikkelde het Contemporary Pilates Certificate IV en Diploma en organiseerde een reeks workshops over functionele anatomie. Zowel het Contemporary Pilates Certificate IV als het Diploma zijn nationaal geaccrediteerde cursussen in Australia.

Rond dezelfde tijd, op een zonnige dag in West-Australïe, las Karin de eerste paar bladzijdes van Anatomy Trains. Het boek opende een hele nieuwe wereld voor haar. Nadat ze haar Kinesis Myofascial Integration-certificaat behaalde en een Anatomy Trains-docent was geworden, ontwikkelde Karin Anatomy Trains in Motion; een samenwerking tussen Tom Myers, James Earls en Karin.

Geïnspireerd door de holistische openheid van Anatomy Trains en de enorm positieve verandering die bereikt kan worden middels Structural Integration, houdt Karin zich ook bezig met het ontwikkelen van een holistisch bewegingsconcept met de naam Slings Myofascial Training. Slings streeft naar structureel evenwicht, veerkracht en zelfbewustzijn door middel van beweging. Het concept wordt nu al een aantal jaren succesvol geïmplementeerd en het heeft geleid tot een uitgebreid curriculum dat van harte wordt omarmd door bewegingsprofessionals en lichamelijke therapeuten met een trek naar beweging.

Hoe leuk Karin het ook vindt om (hartstochtelijk) te leren, creëren en les te geven, houdt ze ook van (stilletjes) oefenen, onderzoeken, en overpeinzen. Het is een erg goed leven.

Cursussen door Karin Gurtner

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy