Dr. Paul Visentini

Dr. Paul Visentini

Paul Visentini is een gespecialiseerde sportfysiotherapeut en heeft verscheidene prijzen in de wacht geslepen voor zijn sub-specialiteit op het gebied van tendinopathie van de onderste ledematen. In 1994 voltooide hij zijn postgraduate opleiding Manipulatieve Fysiotherapie en ontwikkelde hij de “VISA Score”, een veelgebruikte functionele uitkomstmaat voor Patellaire Tendinopathie.

Paul is een enthousiaste recreatieve wielrenner en is zeer betrokken bij beleid en het lesgeven omtrent fietsopstellingen en 'Mastering Load'. Hij heeft zich op topniveau en recreatief niveau beziggehouden met Wielrenblessures, waarbij hij zelfs de AIS in Varese heeft geadviseerd, en is momenteel bezig met zijn PhD Fysiotherapie, waarvoor hij “Clinical Measures of the Closed Kinetic Chain in Cycling” onderzoekt.

Paul is een vooraanstaand clinicus in Melbourne, Australië, en heeft een passie voor blessuremanagement bij het wielrennen, het wetenschappelijk bewijs hiervoor, en het zoeken naar welk proces van klinisch redeneren tot de beste resultaten leidt.

'ScienceOfCycling-Injury Prevention' is een wereldwijd opleidingsplatform voor Wielrenblessurespecialisten en Paul heeft de bijbehorende cursus nu al in Melbourne, Varese, Italië en Newcastle, Australië gegeven.

Cursussen door Dr. Paul Visentini

01-06-2019 Direct inschrijven
Zurich, Switzerland
25-05-2019 Direct inschrijven
Chassé Dance Studios, Chasséstraat 64, 1057 JJ Amsterdam
06-07-2018
Chassé Dance Studios, Chasséstraat 64, 1057 JJ Amsterdam

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy