Prof Craig Purdam

Prof Craig Purdam

Prof. Craig Purdam FACP was 35 jaar lang Hoofd Fysiotherapie bij AIS. Prof. Purdam is naar vijf Olympische Spelen geweest, waar hij samen heeft gewerkt met veel Australische topatleten, en staat bekend om zijn onderzoek naar pees-, hamstring-, en overbelastingsblessures.

  • Craig Purdam was daarnaast Adjunct-directeur van Athlete Services en het Hoofd van Fysiotherapie aan de Australian Institute of Sports.
  • Craig Purdam is al meer dan 30 jaar werkzaam als clinicus voor topsporters, is als fysiotherapeut naar vijf Olympische Spelen geweest (1984-2000), en was gedurende deze periode de fysiotherapeut van het Australische Mannenbasketbalteam. Hij is daarnaast ook betrokken geweest bij de Australische zwem-, atletiek-, en roeiteams.
  • In 2000 ontving hij de Australian Sports Medal en in 2009 werd hij benoemd tot Adjunct-professor aan de University of Canberra.
  • Hij behaalde zijn undergraduate diploma in 1975, zijn postgraduate diploma (Sport) in 1992, en zijn Masterdiploma (Sport) in 2000. In 2009 werd hij officieel specialist in de Sportfysiotherapie door zijn Fellowship aan de Australian College of Physiotherapists.
  • De voornaamste klinische en onderzoeksinteresses van Craig Purdam liggen op het gebied van tendinopathie, chronische hamstringblessures, en de mechanismes van weefselbelasting, -aanpassing, en -genezing. Tussen 2000-2012 schreef hij mee aan ongeveer eenentwintig wetenschappelijke artikelen over tendinopathie.

Cursussen door Prof Craig Purdam

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy