PhD Tron Krosshaug

PhD Tron Krosshaug

Vakgebied: Biomechanica, bewegingsanalyse, techniek bij krachttraining, blessuremechanismen en risicofactoren voor ACL-blessures, enkelblessures, hoofdblessures bij bal/teamsporten en wintersporten.

Tron Krosshaug, PhD is universitair hoofddocent aan het Oslo Sports Trauma Research Center en de afdeling Sportgeneeskunde aan de Norwegian School of Sport Sciences. Tron verricht voornamelijk onderzoek op het gebied van sportblessurepreventie, met een nadruk op biomechanische analyse van ernstige knieblessures in verschillende sporten. In augustus 2006 verdedigde hij zijn proefschrift over "Video analysis of the mechanisms for ACL injuries”. In het kader van zijn PhD-onderzoek, ontwikkelde hij een nieuwe methode om gedetailleerde bewegingsinformatie van gewrichten uit video's van echte blessuresituaties te halen. Deze methode wordt nu wereldwijd gebruikt om o.a. enkelverstuikingen en hoofdblessures in verschillende sporten te onderzoeken.

Krosshaug is ook een ondernemer en met zijn bedrijf Muscle Animations creëert hij 3D-animaties van krachtoefeningen, inclusief biomechanische analyses. Hij heeft verscheidene prijzen gewonnen voor zijn werk. In oktober 2015, bracht Muscle Animations een gratis app uit in samenwerking met de Noorse Diabetes Federatie, gesponsord door het Noorse Directoraat Gezondheid. Deze app bestaat uit ultramoderne, intuïtieve 3D-animaties van krachtoefeningen die laten zien hoe iedereen op elk niveau een effectieve workout kan samenstellen zonder externe gewichten. De app is meer dan 35,000 keer gedownload in Noorwegen.

Cursussen door PhD Tron Krosshaug

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy