Veronika Cmolikova

Veronika Cmolikova

Alle Tsjechische fysiotherapeuten (CPT's) hebben ten minste vijf jaar klinische ervaring en studeren bij en werken samen met professor Pavel Kolar, waardoor zij zeer bekwaam worden in zijn technieken. Ze zijn allemaal fulltime, actieve medewerkers van de revalidatiekliniek van de University Hospital Motol, 2nd Medical Faculty, Charles University in Praag, waar Professor Kolar de leiding heeft over de revalidatiekliniek en de fysiotherapie-opleiding. De fysiotherapeuten helpen geneeskundestudenten en fysiotherapiestudenten aan Charles University bij patiëntrevalidatie. Sommige instructeurs werken ook als fulltime of parttime therapeuten in het Centre of Movement Medicine van professor Jolar. Deze fysiotherapeuten assisteren Prof. Kolar bij zijn cursussen in Praag en in het buitenland, maar dienen ook als onafhankelijk DNS-instructeurs in wereldwijde DNS cursussen.

Daarnaast zijn de CPT’s betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten die het klinische effect van DNS bestuderen, waardoor ze expertise opdoen in de toepassing van DNS bij DNS-evaluatie en de behandeling van neurologische, orthopedische of pediatrische cliënten; de toepassing van DNS bij sport en fitness; DNS ter verbetering van de vrouwelijke gezondheid; de toepassing van DNS-principes in mobilisatie- en relaxatietechnieken; het combineren van DNS-concepten met Yoga-principes; en DNS-behandeling voor cliënten met viscero-somatische symptomen, etc.

Alle CPT's die betrokken zijn bij het internationale DNS opleidingsprogramma hebben een masterdiploma in fysiotherapie. Ze zijn uitgebreid opgeleid door professor Karel Lewit, al meer dan 50 jaar een internationale autoriteit op het gebied van manuele geneeskunde en de oprichter van de international gerenommeerde “Prague School of Manual Medicine & Rehabilitation”. Ze hebben allen een 6-weekse cursus Manuele Geneeskunde afgerond onder leiding van Prof. Lewit of een van zijn gecertificeerde instructeurs. De meeste CPT's volgen ook de docentenopleiding in de “Manuele Technieken van Lewit” en zijn dus gecertificeerde Manuele Geneeskunde-instructeurs in Tsjechië.

Tenslotte hebben alle CPT instructeurs een 8-weekse cursus gevolgd over Reflex Locomotion van Vojta om ook gecertificeerd Reflex Locomotion-beoefenaars te worden.

Cursussen door Veronika Cmolikova

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy