Formations pour les professionnels qui osent penser différemment.

Incitus offre des formations uniques pour les professionnels qui veulent se distinguer du reste. Cliquez ici pour une vue d’ensemble de nos formations.

Cours à venir pour thérapeutes

Anatomy in Motion

De “Finding Centre” Cursus is een zesdaags programma ontworpen om te onderzoeken hoe gewrichten invloed kunnen uitoefenen op elkaar: niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk.

Info et dates

Arches and Legs

Onze hele bouw wordt ondersteund door de interactie van onze voeten met de grond. Als er op deze plek onbalans is, heeft dat duidelijke gevolgen voor de rest van het lichaam.

Info et dates

Anatomy Trains in Structure & Function 1 and 2 combo

Het wordt aanbevolen om Anatomy Trains in Structure & Function 1 and 2 als combi cursus te volgen over 4 dagen. Je kan het daarna meteen toepassen in de praktijk en de prijs is voordelig.

Info et dates

Wat is Incitus

Incitus is in 2008 opgericht en is ontstaan uit passie voor het menselijke lichaam, onderwijs en met elkaar kennis delen. De rode draad voor alle onze cursussen is dat ze naar het menselijke lichaam als een geheel kijken. Met deze visie als uitgangspunt organiseren wij bijscholingen, workshops, congressen en master classes met internationale top-namen. Wij zoeken altijd de nieuwste, meest innovatieve en baanbrekende concepten die onze visie delen over hoe wij als professionals patiënten kunnen onderzoeken en behandelen.

Sinds 2017 hebben hebben wij een instellingsaccreditatie gekregen van Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Meer over weten?

In een unieke en persoonlijke cursus wordt er op een interactieve manier kennis gedeeld. Vanuit een holistische denkwijze ligt de focus op de oorzaak in plaats van het gevolg van een lichamelijke klacht. Tijdens de cursus staat “ervaren om te begrijpen” centraal en mag je daarom gelijk aan de slag met de praktijk!

Lees meer

Cours à venir pour les entraîneurs sportifs

Anatomy in Motion

De “Finding Centre” Cursus is een zesdaags programma ontworpen om te onderzoeken hoe gewrichten invloed kunnen uitoefenen op elkaar: niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk.

Info et dates

Fascial Fitness Foundation Course

Onderzoek laat zien dat het trainen van het fasciale systeem zeer belangrijk is voor betere prestaties en het voorkomen van blessures. Fascie is onze belangrijkste sensorische orgaan!

Info et dates

Anatomy Trains in Motion

Terwijl traditionele anatomie statisch is is Anatomy Trains dynamisch en verbonden. Thomas Myers concept Anatomy Trains gaat verder dan de mechanische "actie reactie" theorie en introduceert een concept waar relaties en connecties centraal staat.

Info et dates

Vous pouvez en savoir plus sur nos instructeurs ici!

Conférence a venir

Conférence du Soir avec PhD Robert Schleip: Fascinating Fascia

The re-discovery of the fibrous connective tissue network in the human body and its importance for health and optimal functioning

Info et dates

Conférence du Soir avec James Earls: Myofascial Continuities

In this short introduction we will explore some of the latest thinking about myofascial continuities and their contributions to everyday movement, especially during gait.

Info et dates

Conférence du Soir avec Prof. Dr. Hannu Luomajoki: Newer Insights to Low Back Pain: Movement control and body awareness

Through changes in sensory cortex of the brain people with Chronic pain do not acknowledge their affected body part well enough and seem to lose their body awareness.

Info et dates

Think Tanks a venir

Think Tank avec PhD Alli Gokeler: How to advance current ACL injury prevention programs from a motor learning perspective

Info et dates

Think Tank avec Prof. Dr. Hannu Luomajoki: Subgrouping of Low Back Pain and the Role of Movement Control Impairment

Subgrouping of Low Back Pain and the Role of Movement Control Impairment

Info et dates

Think Tank avec PhD Eyal Lederman: The Myth of Core Stability

Info et dates

"De holistische aanpak in de fysiotherapie heeft grote impact op de fysiotherapeuten tijdens de cursus, en in de praktijk dus ook op de cliënten. Het oplossen van de oorzaak in plaats van gevolg bij een lichamelijke pijnklacht, biedt oplossingen voor de lange termijn. Dat is een eye-opener. De methoden die tijdens de cursussen geleerd worden, veranderen therapeuten in game changers.

Wij willen een community van innovatieve en anders denkende therapeuten creëren die de holistische denkwijze verspreiden in hun omgeving en daardoor uiteindelijk de denkwijze in de gezondheidszorg veranderen”.

Benoit Knutsen, Physical therapist/Manual therapist/Entrepreneur, Incitus