Formations pour les professionnels qui osent penser différemment.

Incitus offre des formations uniques pour les professionnels qui veulent se distinguer du reste. Cliquez ici pour une vue d’ensemble de nos formations.

Cours à venir pour thérapeutes

Lumbar Spine and Hip (17 punten CKR)

De 3-daagse cursus omvat de theorie achter het uitgebreide onderzoek, diagnose en behandeling van verschillende stoornissen van de lumbale wervelkolom en heup.

Info et dates

Anatomy Trains in Structure & Function 1 and 2 combo

Het wordt aanbevolen om Anatomy Trains in Structure & Function 1 and 2 als combi cursus te volgen over 4 dagen. Je kan het daarna meteen toepassen in de praktijk en de prijs is voordelig.

Info et dates

Basis Cursus A

Neurofysiologie, neuroanatomie, spierfysiologie en kinesiologie komt samen in deze nieuwe cursus.

Info et dates

Wat is Incitus

Incitus is in 2008 opgericht en is ontstaan uit passie voor het menselijke lichaam, onderwijs en met elkaar kennis delen. De rode draad voor alle onze cursussen is dat ze naar het menselijke lichaam als een geheel kijken. Met deze visie als uitgangspunt organiseren wij bijscholingen, workshops, congressen en master classes met internationale top-namen. Wij zoeken altijd de nieuwste, meest innovatieve en baanbrekende concepten die onze visie delen over hoe wij als professionals patiënten kunnen onderzoeken en behandelen.

Sinds 2017 hebben hebben wij een instellingsaccreditatie gekregen van Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Meer over weten?

In een unieke en persoonlijke cursus wordt er op een interactieve manier kennis gedeeld. Vanuit een holistische denkwijze ligt de focus op de oorzaak in plaats van het gevolg van een lichamelijke klacht. Tijdens de cursus staat “ervaren om te begrijpen” centraal en mag je daarom gelijk aan de slag met de praktijk!

Lees meer

Cours à venir pour les entraîneurs sportifs

Anatomy Trains in Training

By understanding how the joints direct forces into our myofascial net you will gain new and exciting tools to build and progress individualised exercises

Info et dates

Anatomy in Motion

The "Finding Centre" Course is a 6 day program designed to give you an opportunity to investigate how joints work together in an integrated way, not just in theory, also in practice to notice how small changes on a whole body scale can make dramatic differences in how you feel in your body.

Info et dates

Fascial Fitness Foundation Course

Onderzoek laat zien dat het trainen van het fasciale systeem zeer belangrijk is voor betere prestaties en het voorkomen van blessures. Fascie is onze belangrijkste sensorische orgaan!

Info et dates

Vous pouvez en savoir plus sur nos instructeurs ici!

Conférence a venir

Myofascial Continuities: Separating Fact From Fiction and Structure From Function

In this short introduction we will explore some of the latest thinking about myofascial continuities and their contributions to everyday movement, especially during gait.

Info et dates

Mastering Load – Load Transfer and Training Load management in the lower limb

“Essential knowledge for the high level sports injury practitioner – MM, London”

Info et dates

Fascinating fascia: The re-discovery of the fibrous connective tissue network in the human body and its importance for health and optimal functioning

Info et dates

Think Tanks a venir

Think Tank avec Prof. Dr. Hannu Luomajoki

Info et dates

PhD Eyal Lederman

Info et dates

PhD Alli Gokeler

Info et dates

"De holistische aanpak in de fysiotherapie heeft grote impact op de fysiotherapeuten tijdens de cursus, en in de praktijk dus ook op de cliënten. Het oplossen van de oorzaak in plaats van gevolg bij een lichamelijke pijnklacht, biedt oplossingen voor de lange termijn. Dat is een eye-opener. De methoden die tijdens de cursussen geleerd worden, veranderen therapeuten in game changers.

Wij willen een community van innovatieve en anders denkende therapeuten creëren die de holistische denkwijze verspreiden in hun omgeving en daardoor uiteindelijk de denkwijze in de gezondheidszorg veranderen”.

Benoit Knutsen, Physical therapist/Manual therapist/Entrepreneur, Incitus