Anatomy Inside

Dissectie cursussen

Anatomy Inside


Anatomy Inside is tot stand gekomen door de samenwerking van een aantal anatomen en de Universiteit van Amsterdam Afdeling Medische Biologie, Sectie Klinische Anatomie & Embryologie; Deze anatomen zijn gepassioneerd over de humane anatomie en zien het belang van dissectie in het anatomisch onderwijs. Anatomy Inside verzorgdt dissectie cursussen van het menselijk lichaam en demonstratiecursussen op alle gebieden van de humane anatomie.

Tijdens onze dissectiecursussen wordt gebruik gemaakt van formaline gefixeerde stoffelijk overschotten. Alle deelnemers krijgen de gelegenheid om onder deskundige begeleiding van een ervaren anatoom elk gewenst gebied te dissecteren. Wij bieden dus de kans om driedimensionale weefselcontinuïteit in het hele lichaam te onderzoeken, de functionele en klinische anatomische relaties tussen elk gebied te verkennen en de schoonheid van het menselijk lichaam te ontdekken. Gedurende de dag worden de deelnemers gevraagd om hun dissecties te demonstreren en zo te delen met de andere cursisten, dit creëert een peer teaching mogelijkheid waar iedereen van elkaar kan leren.

Voor demonstratiecursussen (niet-dissectiecursussen) zullen formaline gefixeerde prosecties worden gebruikt om het anatomische onderwerp of de regio van interesse te demonstreren. In deze sessies zal uw anatomie demonstrant de bruto anatomie beschrijven, u helpen om belangrijke anatomische relaties te begrijpen en belangrijke functionele en klinische correlaties te benadrukken. Deze methode biedt een boeiende en interactieve manier om anatomie te leren voor groepen medici en paramedici (allied health professionals).

Onze ervaring tot nu toe is dat de deelnemers aan deze cursussen kennis verwerven die klinisch en therapeutisch relevant is voor hun werk als beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg of wetenschappers.

Deze cursussen staan open voor iedereen met een grote belangstelling voor en een basiskennis van de menselijke anatomie. Een medische of paramedische achtergrond wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk.

De concepten van Anatomy InsideDe cursussen van Dissectie cursussen


Bovenste Extremiteiten

In deze unieke eendaagse dissectiecursus wordt gebruik gemaakt van formaline gefixeerde kadavers, onder leiding van functioneel en klinisch anatoom Karl Jacobs wordt een dissectie uitgevoerd op de bovenste extremiteit.

Info en datums

Onderste Extremiteiten

In deze unieke eendaagse dissectiecursus wordt gebruik gemaakt van formaline gefixeerde kadavers, onder leiding van functioneel en klinisch anatoom Karl Jacobs wordt een dissectie uitgevoerd op de onderste extremiteiten .

Info en datums

Hoofd, Hals en Romp

Bij deze unieke dissectiecursus voor het hoofd- en halsgebied, thorax en wervelkolom, wordt gebruik gemaakt van formaline gefixeerde humaan materiaal, beschikbaar gesteld door de afdeling anatomie van de Universiteit van Amsterdam.

Info en datums

Fascia Dissectie cursus: 3 dagen Fresh Frozen dissectie cursus

In deze intensieve, unieke, driedaagse dissectiecursus voert u zelf dissecties uit op fresh frozen kadavers die u ter beschikking worden gesteld door de afdeling anatomie van de Universiteit van Amsterdam.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Dissectie cursussen

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy