Dissectiecursus Onderste Extremiteiten

Met Anatomy Inside/Karl Jacobs

Onderste Extremiteiten

In deze unieke eendaagse dissectiecursus wordt gebruik gemaakt van formaline gefixeerde kadavers volgens de standaard balsemmethode, uitgevoerd door de afdeling anatomie van de Universiteit van Amsterdam. De dag begint met een korte presentatie voordat u naar de snijzaal gaat waar onder leiding van functioneel en klinisch anatoom Karl Jacobs een dissectie wordt uitgevoert op de bovenste extremiteit.

Hierbij bieden we de mogelijkheid om gebieden te onderzoeken die de deelnemer zelf het meest interesseren. Er zal voldoende tijd zijn voor vragen en persoonlijk onderzoek. Dit is een unieke kans om de humane anatomie in zijn 3D-vorm te verkennen, we zullen er alles aan doen om u te ondersteunen en dit een onvergetelijke en unieke educatieve ervaring voor u te maken:

  • Verken de aanwezigheid van de continuïteit van fascia in het menselijk lichaam
  • Verruim uw perceptie van de 3D verhoudingen in gewrichten, spieren en zenuwen.
  • Begrijpen van de ruimtelijke ordening van de anatomische structuur en het belang van het weefsel dat deze structuren scheidt en verbindt, waardoor een omgeving ontstaat waarin beweging en stabiliteit worden verkregen.
  • Wees getuige van alle fascinerende kenmerken die het menselijk lichaam in zich verbergt

De dag begint met een meet & greet sessie waar deelnemers zichzelf voorstellen en hun beweegredenen om voor deze cursus te kiezen met elkaar delen. Dit geeft ons de gelegenheid om meer over u te weten te komen en eventuele gemeenschappelijke interesses te ontdekken, wat ons helpt bij het plannen van het dissectie-onderdeel van uw interesse. De introductie wordt gevolgd door een korte presentatie over het lichaam donatie systeem van de universiteit en de manier waarop de lichamen worden gebalsemd en voorbereid voor onze cursussen.

We gaan snel verder, de volgende sessie is ons klaarmaken op de snijzalen. We begrijpen dat dit voor veel mensen hun eerste ervaring met humane dissectie zou kunnen zijn en dat de gedachte aan dissectie ook heel goed ontmoedigend kan zijn. Karl zal u voorzichtig door het proces loodsen en er zorgvuldig voor zorgen dat u tevreden bent met elke stap. Het doel is om een open, veilige en collaboratieve omgeving te bieden waar we allemaal samenwerken in een poging om de menselijke anatomie te begrijpen. Tijdens de cursus is er geen verplichting om deel te nemen aan iets waar je je niet goed bij voelt, voel je altijd vrij om uw grenzen aan te geven.

Binnen deze cursus werk je samen met Karl aan de onderste extremiteiten, wat resulteert in een ongelooflijke en fascinerende gelegenheid waarbij alle deelnemers de menselijke anatomie in zijn continuïteit en volledigheid zullen verkennen. En waar iedereen van elkaar kan leren.

HUID, ONDERHUIDS WEEFSEL MET INBEGRIP VAN DE OPPERVLAKKIGE FASCIE EN DE OPPERVLAKKIGE SPIEREN

We beginnen met de dissectie van huid en subcuttis, hierdoor kunnen we de oppervlakkige fascie, het vetweefsel en de diepe fascie en de relatie met de spieren te bestuderen. Het is nauwkeurig maar lonend werk en een belangrijk onderdeel van je opleiding, het biedt de kans om de vaardigheden te ontwikkelen die later in de cursus nodig zijn.

Bij het ontleden zal de continuïteit van de fasciale systemen zichtbaar worden, een feit dat zelden wordt aangetoond in anatomieboeken, hoe meer je het volgt, hoe meer het zal onthullen met betrekking tot zijn relatie tot onderliggende structuren.

Na de lunch gaan we verder met de dissectie door de diepe laag van fascia, die de spieren omgeeft, te verwijderen. Langzaam worden de zenuwen en vaten blootgelegd.

In deze cursus ontdekt u de continuïteit van structuren door de fascia vormgegeven en bepaalt u hoe structuren zich tot elkaar verhouden. Deze nieuwe inzichten zullen u helpen om compleet nieuwe theorieën te ontwikkelen over hoe ons musculoskeletale systeem functioneert. Het laatste deel van je dissectie van het bewegingsapparaat, zal bestaan uit het ontleden van de gewrichten en het bestuderen van de congruenties en osteologie van de gerelateerde botten en hun oppervlakken.

Datums

03-09-2021
09.00 - 17.00
€ 350,- pp geldig t/m 01-08-2021
€ 395,- pp reguliere
UMC Locatie AMC, Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam, The Netherlands
Taal::  Nederlands

Accreditaties
Pro Q Kine 14 punten
CKR (Beroepsprofiel Fysiotherapeut) In aanvraag punten
Keurmerk Fysiotherapie 8 punten

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy