Anatomy Trains in Training

Anatomy Trains in Training

Overzicht

Het Anatomy Trains-concept is gebaseerd op het werk van Thomas Myers. Na uitgebreid onderzoek en na veel tijd te hebben gestoken in het ontleden en examineren van het menselijk lichaam, creëerden zijn een nieuwe manier om het lichaam anatomisch in kaart te brengen. De Anatomy Trains, ook wel bekend als myofasciale meridianen of continuïteiten, zijn 12 simpele lijnen die met dezelfde vezelrichting en diepte langs myofasciaal weefsel lopen. Traditionele, ontlede opvattingen van de menselijke anatomie behoren tot het verleden. In de afgelopen tien jaar hebben de Anatomy Trains-concepten en curssussen de wereld veroverd, doordat professionals zich aangetrokken voelen tot de meer holistische, functionele en moderne aanpak.

Cursusomschrijving

Deze cursus is uniek omdat we de myofasciale continuïteiten gebruiken als belastings- en krachtlijnen, en niet alleen als communicatielijnen in het lichaam. Wanneer je begrijpt hoe onze gewrichten krachten rond het myofasciale netwerk leiden, geeft dit nieuwe, spannende hulpmiddelen om persoonlijke oefeningen op te bouwen en te ontwikkelen voor elke patiënt.

Het verleden – Oefeningen gericht op revalidatie, fitness en fysieke conditionering zijn traditioneel gezien geconcentreerd op spieren en maximale belasting –gewichtheffen–, terwijl we dit maar zelden echt nodig hebben.

De toekomst – Nu is het tijd voor nieuwe principes gebaseerd op myofasciaal bindweefsel om zo tot een moderne kijk op beweging en training te komen. Anatomy Trains in Training gebruikt terugslagoefeningen om het neuro-myofasciale netwerk op een 4D-wijze te belasten.

Doelen

  • Je hebt inzicht in de basiseigenschappen en verbondenheid van fascia en van tensegrity bij de fascia en menselijke beweging.
  • Je kan de 6 belangrijkste en 6 aanvullende fasciale meridianen identificeren en traceren, die beweging, spanning en houdingsaanpassing geleiden.
  • Je kan BodyRead™ toepassen op houdingspatronen door Anatomy Trains-lijnen te analyseren.
  • Je hebt geleerd hoe je blessures kan voorkomen en prestaties kan maximaliseren met gebalanceerde beweging die gebaseerd is op onze belangrijkse manier van bewegen: terugslag, niet alleen tillen.
  • Je weet hoe je herstel, stressmanagement en voeding moet optimaliseren bij training, herstel en het ondersteunen van het genezingsproces.
  • Je kan neuromyofasciale netwerken los en open maken en zo balans creëren.
  • Je hebt geleerd hoe je trainingsprogramma's uit kan breiden op een veilige, effectieve manier.
  • Je kan dynamische ondersteuning, controle en kracht voor gebalanceerde bewegingen creëeren.

Datums

10-09-2021( 3 dagen )
dag 1: 09.00 - 17.30 (10-09-2021)
dag 2: 09.00 - 17.30 (11-09-2021)
dag 3: 09.00 - 17.30 (12-09-2021)
€ 745,- pp
Campinglaan 2, 9000 Gent, Belgium
Taal::  Engels

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy