Anatomy Trains

Een nieuwe manier van kijken naar het lichaam

Introductie


Thomas Myers heeft met het uitgeven van zijn boek Anatomy Trains: Myofascial Meridians for Manual and Movement Therapists in 2001 de interesse gewekt voor fascia.

In deze serie workshops zal je leren hoe het lichaam het fasciale systeem gebruikt om efficiënter te bewegen en energie verbruik te verminderen, en een andere kijk krijgen op de traditionele indeling in concentrische/excentrische/isometrische spiercontracties. Je zal na afloop van deze cursus met een nieuwe waardering kijken naar het lichaam gebaseerd op de laatste onderzoeken en biomechanische principes. Wij zijn veel meer dan een samenstelling vectoren en hefbomen, je zal leren hoe je door het kijken naar het hele lichaam als een geheel de oorzaak van het probleem kan identificeren.

Combineer functionele bewegingen met manuele technieken om de beste resultaten te krijgen. Deze technieken zijn gebaseerd op de meest recente onderzoeken over de interactie tussen het skelet, de spieren, gewrichten en de proprioceptoren in het fasciale systeem. Deze serie workshops zal je therapie naar de volgende stap nemen. Je zal begrijpen hoe beperkingen op een plek in je lichaam tot overbelasting kan leiden op een andere plek in je lichaam, en hoe je bewegingen en manuele technieken kan gebruiken om snelle, effectieve en blijvende veranderingen te bewerkstellen.

In welke volgorde volg ik de cursussen van Antaomy Trains?

De cursussen van Anatomy Trains in Structure & Function


Anatomy Trains in Structure & Function

In een 3-daagse cursus maak je kennis met de Anatomy Trains module, waarbij de onderzoeks- en behandelstrategieën binnen de myofasciale context praktisch worden toegepast.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Anatomy Trains in Structure & Function

In dit nieuwe en uitgebreide format zal je over het myofasciale weefsel leren en de functie hiervan in het lichaam. Het myofasciale weefsel zal in context geplaats worden en de interacties met de andere systemen in onze lichaam zal duidelijk gemaakt worden. Vanaf hier zulle we ontdekken hoe het lichaam de lijnen van Anatomy Trains gebruikt om efficiënte en vloeiende bewegingen te creëren. Een voorwaarde hiervoor is dat het lichaam in balans en harmonie is. Restricties of zwakte kan gevolgen hebben voor hoe wij bewegen.

Wat is het?

Dit is de eerste workshop die de theorieën van Anatomy Trains combineert met de kennis over structurele en functionele anatomie, waar het concept van tensegrity wordt gecombineerd met het concept van elastic recoil om op deze manier efficiënte beweging te verklaren. We zullen je vaardigheden geven om een differentiaal diagnose te stellen en beperkingen in het myofasciale systeem of in de motor control te herkennen en er achter te komen waar het vandaan komt.

Inhoud

Dit is een boeiende en leuke workshop die op een simpele manier wordt gegeven met de praktijk in gedachten. De skills die je tijdens deze vier dagen leert zou je meteen kunnen toepassen in de praktijk. De rol van fascia in het lichaam zal worden toegelicht met de meest recente onderzoeken.

Resultaat

Door het toepassen van Tom Myers unieke concept van BodyReading zal je houding- en bewegeginspatronen leren herkennen en strategieën leren ontwikkelen om dit te corrigeren. Deze workshop is de eerste stap naar het ontwikkelen van een driedimensionale kijk op het lichaam.

Anatomy Trains is de perfecte introductie naar de myofasciale anatomie voor elke therapeut. Dit is ook de eerste stap op de weg voor de opleiding tot KMI Structural Integration practitioner.

De cursussen van Structural Essentials


Arches and Legs

Onze hele bouw wordt ondersteund door de interactie van onze voeten met de grond. Als er op deze plek onbalans is, heeft dat duidelijke gevolgen voor de rest van het lichaam.

Info en datums

Fans of the Hip

De heupen en het bekken werken samen om de krachten van de beide benen over te dragen op de wervelkolom en hebben daarom een enorm complexe rol binnen het lichaam.

Info en datums

Abdomen, Breath, and Chest

De ademhaling is essentiële voor het goed laten functioneren van je lichaam. Deze cursus richt zich op de ribbenkast en diens samenwerking met het bekken om een basis te bieden voor nek en schouders.

Info en datums

Tensegrity Spine

Deze cursus bestudeert de wervelkolom als een “tensegrity” model. Hoe de botten kunnen zweven in een myofasciale balans tussen spanning en integriteit.

Info en datums

Shoulders and Arms

De schouders hebben een complex evenwicht tussen mobiliteit en stabiliteit nodig, hierdoor kunnen ze gemakkelijk gebruikt worden om te compenseren of de oorzaak zijn hiervan.

Info en datums

Head, Neck, and Jaw

De nek is een geweldige biomechanische uitvinding: hij stelt je in staat tot veel bewegingsvrijheid terwijl hij toch een structurele kracht behoudt.

Info en datums

Anatomy Trains Structural Essentials: Summer Intensives

Volg alle 6 Structural Essentials workshops in 1 keer met onze nieuwe SE Summer Intensives

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Structural Essentials

Dit zijn korte cursussen met focus op één lichaamsgebied, waar de functionele en structurele anatomie tot in detail wordt besproken. De meest voorkomende houdingen, compensaties en de gevolgen voor bewegingen worden uitgebreid besproken en de manuele behandeltechnieken worden zeer grondig geoefend.

De cursussen van Structural Strategies


Structural Strategies

Integreer alle informatie die je geleerd hebt in de voorgaande 7 workshops (Anatomy Trains in Structure and Function en de 6 Structural Essentials cursussen) om een krachtig pakket te vormen: onze unieke serie van 3 sessies.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Structural Strategies

Integreer alle informatie die je geleerd hebt in de voorgaande 7 workshops (Anatomy Trains in Structure and Function en de 6 Structural Essentials cursussen) om een krachtig pakket te vormen: onze unieke serie van 3 sessies. Na afloop van deze module wordt je Functional Fascial Release gecertificeerd.

De cursussen van BodyReading 101/102


BodyReading 101/102

“Echt bij iemand naar binnen kunnen kijken is een oude, intuïtieve kunst” zegt Tom Myers, de schrijver van BodyReading: Visual Assessment and the Anatomy Trains.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: BodyReading 101/102

Twee Dagen Masterclass BodyReading 101/102

“Echt bij iemand naar binnen kunnen kijken is een oude, intuïtieve kunst” zegt Tom Myers, de schrijver van BodyReading: Visual Assessment and the Anatomy Trains. Deze masterclass is een effectief hulpmiddel bij het in kaart brengen van patronen bij het buigen, kantelen, verschuiven en roteren, en na de evaluatie bij het opzetten van een strategie om verandering te bewerkstelligen hetzij door middel van manuele therapie hetzij door middel van beweging. BodyReading is nuttig voor alle lichamelijke therapeuten, zoals fysiotherapeuten, osteopaten, chiropractoren, myofasciale en trigger-point therapeuten, en massagetherapeuten. BodyReading is ook een geweldig hulpmiddel voor bewegingsprofessionals, zoals yoga-, pilates- en GYROTONIC®-docenten en personal trainers. In deze masterclass zal alle informatie aan bod komen die je nodig hebt voor effectieve behandelingen en trajecten om een ​​langdurige, systematische verandering in de lichaamsvorm en structuur van je cliënten teweeg te brengen.

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy