Abdomen, Breath, and Chest

Buik, Adem en Borst

Abdomen, Breath, and Chest

Overzicht

De ademhaling is essentiële voor het goed laten functioneren van je lichaam. Het in- en uitademen kan bemoeilijkt worden door structurele problemen in de romp. De romp moet zowel de schoudergordel als de nek en het hoofd ondersteunen. Wij zullen naar de positie van de thorax kijken in verhouding tot het bekken, en bekijken hoe het balanceren van deze gebieden essentieel zou kunnen zijn voor het normaal functioneren van de bovenste extremiteiten, hoofd, nek en kaak.

Deze cursus richt zich op de ribbenkast en diens samenwerking met het bekken om een basis te bieden voor nek en schouders. Om de schoudergordel goed te kunnen balanceren op onze ribbenkast is een goede verhouding tussen mobiliteit en stabiliteit nodig. Hierdoor kan de schoudergordel gebruikt worden om voor thoracale en cervicale stoornissen te compenseren of het kan de oorzaak zijn van deze stoornissen. Dit kan tot problemen leiden die naar de armen gaan of juist naar de nek, kaak of wervelkolom en ribben.

Doelen

1. The anatomy and physiology of breathing
2. Different therapeutic views on 'normal' breathing
3. Techniques for abdominal fascia, ribs, costovertebral joints, mediastinal visceral tissues, m. Scalene and the lumbar muscles
4. Techniques for facilitating breathing in every quadrant of the rib cage
5. Investigate and treat the reciprocal relationships between the diaphragm and the pelvic floor

Datums

25-06-2021( 2 dagen )
dag 1: 09.00 - 17.30 (25-06-2021)
dag 2: 09.00 - 17.30 (26-06-2021)
€ 695,- pp
Het Sieraad Postjesweg 1 1057 DT Amsterdam
Taal::  Engels

Accreditaties
Keurmerk Fysiotherapie 19 punten

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy