Fascial Fitness Foundation Course

Fascial Fitness Basiscursus

Overzicht

Fascial Fitness laat het idee dat de spieren geïsoleerd zijn achter zich en omarmt een meer geïntegreerde benadering. Spieren werken samen in kettingen om bewegingen uit te voeren en zijn net zozeer fasciale spansystemen als dat ze hendels en scharnieren bewegen. Onderzoek heeft ons geleerd dat het trainen van het fasciale systeem de prestaties verbetert en blessures helpt voorkomen. Een goed getraind en goed geïntegreerd fascianetwerk optimaliseert piekkrachten en de coördinatie van gedetailleerde bewegingen. Het zijn niet de receptoren in de gewrichten die ons informatie geven over de kinesthestiologie van het lichaam, maar de vele receptoren in de fascia. Dat betekent dat ons grootste gevoelsorgaan niet onze huid is, maar de fascia. Met fasciale training kan je je prestaties naar nieuwe hoogtes tillen.

Cursusbeschrijving

Deze cursus wordt gegeven door Robert Schleip, een koploper op het gebied van fasciaal onderzoek. In deze cursus bespreken we de rol van fascia bij het strekken, blessures, herstel en training. De nadruk zal liggen op fasciale plasticiteit, hydratatie, histologische respons, zowel als trainingstechnieken en principes die de kracht, rebound-elasticiteit en coördinatie van het fasciale systeem beïnvloeden.

Doelen

De hoofdonderdelen van de cursus zijn:

  • Hoe strek je de fascia
  • Rebound-elasticiteit
  • Hoe maak je gebruik van het Fascial Recoil effect
  • Hoe kan je Fascial Release opwekken met oefeningen
  • Verbetering van de fijne motoriek

Doelgroep

De Fascial Fitness cursus bestaat uit oefeningen en praktische oplossingen op basis van de nieuwste doorbraken in fascia-onderzoek, waarmee je je cliënten optimaal kan trainen. Fascial Fitness is geschikt voor een breed publiek: Fysiotherapeuten, osteopaten, bewegings- en ergotherapeuten, personal trainers, pilates en yogadocenten.

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy