Motorisch Leren

met Alli Gokeler PhD

Introductie


De kernbekwaamheid van de fysiotherapeut ligt in de behandeling van de bewegende mens met functiestoornissen leidend tot activiteit- en participatieproblemen. Een gemeenschappelijk doel is om de motorische vaardigheden te herwinnen of een zo optimale te bereiken indien volledig herstel niet mogelijk is. In toenemende mate wordt onze expertise ook gevraagd in preventieve zin om mensen maximale bewegingsvrijheid gedurende het leven te ontwikkelen, bevorderen en te en het onderhouden (bron: WCPT). Het dagelijkse werk van een fysiotherapeut bestaat dus voor een groot deel uit het ondersteunen van een patiënt, bij het (her-)leren van motorische vaardigheden.


Helaas lukt dat met conventionele methoden niet altijd.


Incitus heeft in nauwe samenwerking met Alli Gokeler, PhD deze modulaire cursus ontwikkeld. Door deze opbouw bieden wij diepgang; als cursist zult u een volledig beeld krijgen van de rol van mortorisch leren in de continuum van preventie, training en revalidatie.

De concepten van Motorisch Leren met Alli Gokeler PhDBekijk de video


De cursussen van Motorisch Leren met PhD Alli Gokeler


Module 1: Motorisch Leren Essentials

Ben je nieuwsgierig hoe je principes van motorisch leren kan toepassen in je dagelijkse werk in de praktijk?

Info en datums

Module 2: Motorisch Leren - Preventie

Trainingsconcepten die gebaseerd zijn op een externe focus van aandacht, impliciet leren, differentieel leren en contextuele interferentie komen aan bod.

Info en datums

Module 3: Motorisch Leren - Return to Sport

In verschillende publicaties wordt terugkeer naar sport als een continuüm beschouwd. Eigenlijk moeten we eerst een stap terug doen naar het moment van de blessure voordat we eigenlijk over RTS gaan hebben.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Motorisch Leren met PhD Alli Gokeler

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy