Module 1: Motorisch Leren Essentials

Met Alli Gokeler, PhD

Module 1: Motorisch Leren Essentials

Overzicht

In een klinische situatie ziet dat er bijvoorbeeld zo uit: ondanks intensieve en herhaalde oefenen maakt de patiënt geen of te weinig vooruitgang. Deze aanpak is gebaseerd op de klassieke methode in het motorisch leren, het “inslijpen” van een beweging. Het zou de fysiotherapeut - en de patiënt (!) - kunnen helpen indien zij gebruik maken van meerdere manieren van motorisch leren om een zo optimaal mogelijk herstel van de patiënt te faciliteren. Immers, er is geen mens gelijk en dus zal er ook niet één methode zijn die voor alle patiënten even goed werkt. Indien de fysiotherapeut kan beschikken over een rijk arsenaal aan leerprincipes, is de kans op herstel van de patiënt ook groter. Het doel van deze cursus is daarom om nieuwe bevindingen uit het kennisdomein van motorisch leren te presenteren.

Ben je nieuwsgierig hoe je principes van motorisch leren kan toepassen in je dagelijkse werk in de praktijk?

Deze 2-daagse basiscursus Motorisch Leren is zo ontworpen om je (praktische) handvatten te geven voor het onderzoeken en behandelen van mensen met problemen voortkomend uit het bewegingsapparaat. De meest recente en relevante state-of-the-art informatie wordt met je gedeeld, die je naast je huidige kennis kunt plaatsen. Dit biedt je de mogelijkheid om je arsenaal te vergroten voor het onderzoeken en behandelen van de bewegende mens.

Doelen

Aan het eind van de cursus:

  • Heb je inzicht gekregen in de basisprincipes van het motorisch leren
  • Heb je kennis genomen van technologische middelen om het menselijk bewegen te meten
  • Kun je een plan opstellen om het bewegen te verbeteren rekening houdend met niveau en doelen van de patiënt
  • Kun je verschillende principes uit het motorisch leren toepassen in je klinische setting
  • Centraal staat de OPTIMAL Learning theory waarbij de motivatie en de focus van aandacht m.b.t. het motorisch leren uitvoerig aan bod komen
  • Leer je hoe je de juiste en verschillende soorten instructies en feedback kunt toepassen

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy