“My.O.Concept”

door Hans de Jong

“My.O.Concept” door Hans de Jong


De naam geeft een 3-voudige uitleg:

1. “My.O.” staat voor het myofasciale aspect binnen de fysiotherapie. Het concept richt zich zeer duidelijk op dit deel van het menselijk lichaam, maar technisch heel anders als de moderne myofasciale therapien.

2. de “O” staat voor “Ortho” of ook “Osteo”. Het concept kan worden geplaatst binnen de functionele orthopedie (manuele therapie), maar ook binnen de modellen van de moderne osteopathie.

3. “My” staat voor het feit dat het vanuit de eigen practische ervaringen met patienten is ontwikkeld.

“My.O.Concept” is het consequente vervolg van de door mijzelf ontwikkelde manuele behandelingsmethode FOI. Het nieuwe concept gaat noch dieper in op de spannende relatie tussen patient en therapeut tijdens de behandeling. Therapie is en blijft een samenspel van 2 mensen en daarin zijn er altijd weer nieuwe dingen te ontdekken. De cursus geeft alles weer, wat ik in 36 jaar beroepservaring op systematische wijze heb mogen ontdekken."

De concepten van “My.O.Concept” door Hans de JongDe cursussen van “My.O.Concept” Hans de Jong


“My.O.Concept” door Hans de Jong

De localiteit van de pijn speelt in de behandeling een relatief ondergeschikte rol. Het is veel belangrijker naar de oorzaak te zoeken, als het gevolg (het pijnlijke gewricht) te behandelen.

Info en datums

My.0.concept Hans de Jong Advanced Module

Met deze cursus zetten we de in eerste cursus geleerde manuele behandeling van de wervelkolom en de perifere gewrichten concequent door.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: “My.O.Concept” Hans de Jong

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy