Neurokinetic Therapy

Wat is NeuroKinetic Therapy?


Wil jij systematischer werken, dan is dit de ideale cursus voor jou. Neurokinetic Therapy (NKT) is een gesofisticeerd onderzoeks- en behandelconcept die zich richt op de oorzaak van de dysfunctionele beweging/coördinatie, namelijk het motor control centrum (MCC) in de cerebellum. NKT gebruikt manuele spiertesten om te onderzoeken of een spier, individueel of samen met andere spieren, goed geactiveerd is. Je leert ook compensatiestrategieën te identificeren en te bepalen of ze veroorzaakt zijn door reciproque inhibitie of door dysfuncties in de kinetische keten. Het oplossen van deze inhibitie kan de klachten van de patiënt oplossen en het functioneren verbeteren. Je leert te onderzoeken waarom een spier hypertoon is of waarom een gewricht een bewegingsbeperking heeft. Op deze manier weet je welke disfuncties belangrijk zijn om te behandelen en je behandeling wordt specifiek en makkelijk te hertesten. Het NKT protocol programmeert in feite de dysfunctionele programma’s die opgeslagen zijn in het MCC op nieuw. Op deze manier kun je de oorzaak van de klacht behandelen en niet alleen de symptomen.

De concepten van Neurokinetic TherapyBekijk de video


Wil jij een indruk krijgen over wat NKT voor jouw professionele handelen kan betekenen? Kijk dan naar dit korte filmpje:

De cursussen van Neurokinetic Therapy Niveau 1


Neurokinetic Therapy Niveau 1

Het NKT protocol programmeert de dysfunctionele programma’s die opgeslagen zijn in het MCC opnieuw. Op deze manier kun je de oorzaak van de klacht behandelen en niet alleen de symptomen.

Info en datums

Study Group Level 1

Extra oefening om je NKT-technieken onder de knie te krijgen. Geleid door een opgeleide instructeur.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Neurokinetic Therapy Niveau 1

De cursussen van Neurokinetic Therapy Niveau 2


Neurokinetic Therapy Niveau 2

Met NKT Level 2 ga je nog dieper in op het testen van relaties, functionele patronen worden geïntroduceerd zodat je nog sneller tot juste behandeling komt. Het lopen, de kaak, diafragma en bekkenbodem wordt doorgenomen.

Info en datums

Study Group Level 2

Extra oefening om je NKT-technieken onder de knie te krijgen. Geleid door een opgeleide instructeur.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Neurokinetic Therapy Niveau 2

De cursussen van Neurokinetic Therapy Niveau 3


Neurokinetic Therapy Niveau 3

Welke rol kunnen de ogen spelen bij de disfuncties van je patient? Wat is het effect van littekenweefsel? Dit en veel meer leer je in Neurokinetic Therapy Level 3.

Info en datums

Study Group Level 3

Extra oefening om je NKT-technieken onder de knie te krijgen. Geleid door een opgeleide instructeur.

Info en datums

Cursus concept beschrijving: Neurokinetic Therapy Niveau 3

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy