Nek en Schouders

MSI: Nek en Schouders

Overzicht

De methode van Sahrmann benadrukt de noodzaak van classificatie bij de diagnose en behandeling van musculoskeletale pijnstoornissen. Sahrmann ziet in dat "classificatie door middel van categorieën het mogelijk maakt om behandelingen vast te stellen op basis van vaste diagnostische schema's, wat de weg vrijmaakt voor op evidence-based practice." (Sahrmann, 2001).

Het Concept

In deze cursus zullen deelnemers op basis van deze classificatie inzichten, kennis en vaardigheden verwerven om een ​​gestructureerde aanpak te ontwikkelen voor de diagnose en behandeling van patiënten met MSI. Deelnemers zullen zich concentreren op de basisstoornissen van het bewegingsapparaat, zoals spierkracht en spierlengte, die zich ontwikkelen door herhaalde bewegingen en aanhoudende houdingen. Via deze methode wordt de oorzaak van de klachten van de patiënt aangepakt, in plaats van het behandelen van de symptomen. Sahrmann's methoden volgen een logische structuur:

Deelnemers zullen leren hoe ze deze structuur effectief kunnen gebruiken om beperkingen van het bewegingssysteem goed waar te nemen, te identificeren en te behandelen.

Cursusomschrijving

In deze driedaagse cursus krijgen deelnemers uitgebreid inzicht in de achterliggende concepten van het onderzoek, de diagnose en de behandeling van de nek en schouders. De cursus bestaat uit zowel theoretische als begeleide praktische instructie in deze gebieden.

Doelen

Deelnemers zullen in staat zijn om:

  • De basisprincipes van het bewegingssysteem en MSI-syndromen van de nek en schouders te bespreken.
  • Het kinesiopathologische model te bespreken.
  • Causale en bijdragende factoren te beschrijven bij MSI van de nek en schouders.
  • Te beschrijven hoe je een diagnose formuleert en een patiënt in de juiste categorie te plaatsen.
  • De diagnostische categoriën voor de nek en schouders te beschrijven.
  • De standaard examinaties voor de nek en schouders te beschrijven en uit te voeren.
  • De specifieke correctieve oefeningen voor de nek en schouders te beschrijven.
  • De juiste correctieve oefeningen voor de nek en schouders voor te schrijven.

Voor wie?

De MSI-cursus is geschikt voor fysiotherapeuten, manueel therapeuten, osteopaten, bewegingstherapeuten en personal trainers.

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy