De fysiologische basis van manuele therapie, van theorie tot praktijk

Met Eyal Lederman

Avondlezing met PhD Eyal Lederman: De fysiologische basis van manuele therapie, van theorie tot praktijk

Welke fysiologische effecten hebben onze manuele technieken op de patiënt?

Hoe kiezen we welke manuele techniek we gebruiken?

Kan management effectiever worden gemaakt met meer geschikte manuele technieken?

Tijdens deze lezing zullen deelnemers de fysiologie, neurologie en psychofysiologie van manuele therapie verkennen. De deelnemers krijgen een diepgaand inzicht in de lichaam/persoon-responsen die horen bij verschillende vormen van manuele therapie. Dr. Lederman zal laten zien hoe deze kennis kan worden gebruikt om deze processen te versterken en het herstel van de patiënt van verscheidene aandoeningen te ondersteunen. Dr. Lederman zal al de kennis die hij heeft opgedaan in zijn meer dan 25-jarige onderzoekscarrière en zijn uitgebreide klinische ervaring meenemen naar de workshop.

Leerresultaten:

  • Je hebt inzicht in de invloed van manuele technieken op fysiologische processen zoals weefselherstel, aanpassing en flow-dynamiek.
  • Je kan de specifieke fysiologische effecten van verschillende manuele technieken identificeren.
  • Je begrijpt de effecten van manuele technieken op het zenuwstelsel, met name motorische controle en nociceptie.
  • Je begrijpt individuele psychofysiologische responsen op manuele therapie.
  • Je kan de effecten van manuele therapie op verscheidene lichaams-/ persoonsprocessen versterken.
  • Je kan de meest geschikte manuele technieken kiezen om de aandoening van de patiënt te behandelen.
  • Je kan effectievere en efficiëntere managementstrategieën ontwikkelen.

Over Eyal Lederman

Dr. Eyal Lederman studeerde in 1986 af aan de British School of Osteopathy en werkt nu als osteopaat in Londen. Hij behaalde zijn PhD Fysiotherapie aan King's College, waar hij onderzoek deed naar de neurofysiologie van manuele therapie. Hij is daarna een aantal jaar gastprofessor geweest aan de Osteopathic College in Auckland, NZ. Hij is momenteel Honorary Senior Lecturer aan University College London (UCL) gespecialiseerd in Orthopedie en Musculoskeletale gezondheid, waar hij onderzoek doet naar de klinische toepassingen van strekken bij ROM revalidatie en van een functionele aanpak bij bewegingsrevalidatie. Hij onderzocht en ontwikkelde daarnaast de Osteopathic Harmonic Technique, Functionele Neuromusculaire Revalidatie en Functioneel Strekken. Hij heeft ook bijgedragen aan onderzoek naar de fysiologische effecten en het klinische gebruik van manuele therapie. Naast zijn werk in de kliniek en zijn onderzoek, is hij ook directeur van CPDO, een centrum voor professionele vervolgopleidingen voor manuele therapeuten en fysiotherapeuten in het Verenigd Koninkrijk.

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy