Preventie van sportblessures: is het mogelijk?

Met PhD Grethe Myklebust

Avondlezing met PhD Grethe Myklebust: Preventie van sportblessures: is het mogelijk?

Bij het werken met sporters is het belangrijkste doel om de sporter gezond te houden, blessures te voorkomen, blessures te behandelen en het revalidatieproces zo snel en veilig mogelijk te laten verlopen. We willen ook het risico op toekomstige gezondheidsklachten, zoals vroege osteoartrose, minimaliseren. Meerdere studies hebben aangetoond dat het mogelijk is om de meest veelvoorkomende acute knieblessures in verschillende teamsporten te voorkomen. Verschillende preventieprogramma's hebben aangetoond dat je het blessurerisico met ongeveer 50% kunt verminderen door middel van ren-, kracht-, balans- en techniektraining tijdens het opwarmen.

Na deze lezing weet je hoe je het risico op een enkel- ,knie- ,hamstring- ,lies-, of schouderblessure kan verminderen in jouw sport en het risico op herblessures bij je patiënten kan verminderen. Omdat preventie- en revalidatieoefeningen min of meer hetzelfde zijn, zal deze lezing je inspireren in je dagelijkse werk met patiënten.

Over Grethe Myklebust:

Grethe Myklebust PT, PhD is universitair hoofddocent aan het Oslo Sports Trauma Research Center. Ze wordt ook als bevoegd Sportfysiotherapeut erkend door de Norwegian Physiotherapy Federation en als Fysiotherapeut in de Sportgeneeskunde (Idrettsfysiotherepeut FFI) door de Norwegian Society of Sports Physiotherapy.

Grethe werkt al twintig jaar als fysiotherapeut voor het Noorse vrouwenhandbalteam en voetbalteam, en voor beide beachvolleybalteams. Grethe was ook als fysiotherapeut actief tijdens de Olympische Spelen van Seoul in 1988 en Sydney in 2000.

Ze is ex-vicevoorzitter van de Norwegian Society of Sports Physiotherapy en is nu al twee jaar lid van het Medische Comité van de International Handball Federation (IHF). Grethe specialiseert zich op handbal en voetbalblessures, voornamelijk van de schouder, knie en enkel, en op blessurepreventie. Grethe heeft op topniveau handbal gespeeld.

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy