Weet je zeker dat je optimale oefeningen voor je cliënt voorschrijft?

Met Tron Krosshaug van Oslo Sports Trauma Research Centre & The Norwegian Sports University Oslo. 

Avondlezing met PhD Tron Krosshaug: Weet je zeker dat je optimale oefeningen voor je cliënt voorschrijft?

Oefeningen gericht op het verbeteren van de spierkracht en controle vormen tegenwoordig de kern van blessurepreventie en revalidatie. De meeste clinici maken elke dag gebruik van krachtoefeningen, en hebben hier dus erg veel ervaring mee. Toch kan het voorkomen dat zij niet de optimale oefeningen kiezen, zelfs als deze oefeningen al jarenlang veel worden gebruikt. In deze lezing zullen we door middel van ultramoderne 3D-animaties visualiseren hoe verschillende oefeningen en technieken het bewegingsapparaat op een andere manier belasten.

Om te begrijpen hoe een oefening het bewegingsapparaat beïnvloedt, is anatomische kennis noodzakelijk, maar niet voldoende. Biomechanisch inzicht is net zo essentieel. In deze lezing leer je hoe je biomechanische analyses kunt uitvoeren van oefeningen die relevant zijn voor blessurepreventie en revalidatie. Je leert via dergelijke analyses ook hoe oefeningen kunnen worden ontworpen/aangepast om het belastingsprofiel voor de betrokken gewrichten en spieren te optimaliseren.

Met andere woorden: deze lezing zou je klinisch redeneringsvermogen flink uit kunnen dagen.

Over Tron Krosshaug

Tron Krosshaug, PhD is universitair hoofddocent aan het Oslo Sports Trauma Research Center en de afdeling Sportgeneeskunde aan de Norwegian School of Sport Sciences. Tron verricht voornamelijk onderzoek op het gebied van sportblessurepreventie, met een nadruk op biomechanische analyse van ernstige knieblessures in verschillende sporten. In augustus 2006 verdedigde hij zijn proefschrift over "Video analysis of the mechanisms for ACL injuries”. In het kader van zijn PhD-onderzoek, ontwikkelde hij een nieuwe methode om gedetailleerde bewegingsinformatie van gewrichten uit video's van echte blessuresituaties te halen. Deze methode wordt nu wereldwijd gebruikt om o.a. enkelverstuikingen en hoofdblessures in verschillende sporten te onderzoeken.

Krosshaug is ook een ondernemer en met zijn bedrijf Muscle Animations creëert hij 3D-animaties van krachtoefeningen, inclusief biomechanische analyses. Hij heeft verscheidene prijzen gewonnen voor zijn werk. In oktober 2015, bracht Muscle Animations een gratis app uit in samenwerking met de Noorse Diabetes Federatie, gesponsord door het Noorse Directoraat Gezondheid. Deze app bestaat uit ultramoderne, intuïtieve 3D-animaties van krachtoefeningen die laten zien hoe iedereen op elk niveau een effectieve workout kan samenstellen zonder externe gewichten. De app is meer dan 35,000 keer gedownload in Noorwegen.

Datums

Er zijn nog geen datums beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om de best mogelijk gebruikerservaring te garanderen.Lees onze privacy policy