Pro-Q-Kine and Incitus


What is Pro-Q-Kine?

Pro-q-kine is the Belgian Association for Physiotherapists in Belgium.

Pro-Q-Kine vzw is een onafhankelijke organisatie gestuurd door en voor kinesitherapeuten. In opdracht van het RIZIV ontwikkelt en beheert Pro-Q-Kine vzw het kwaliteitsbevorderend systeem voor kinesitherapeuten in België om meer erkenning en visibiliteit van het beroep kinesitherapeut binnen de gezondheidszorg te krijgen.


Als onafhankelijke organisatie wordt Pro-Q-Kine geleid door een dagelijks bestuur (Bureau), bijgestaan door werkgroepen, Accreditatiecommissie, Raad van Bestuur en Algemene Vergadering.

 

Pro-Q-Kine werkt volledig transparant: de statuten van de vzw zijn raadpleegbaar via het Belgisch Staatsblad. Ook de verschillende werkgroepen en de Raad van Bestuur (en haar samenstelling) zijn te raadplegen via de website www.pqk.be, net als het reglement voor kwaliteitsbevordering in de kinesitherapie (kwaliteitscriteria) voor de kinesitherapeut en het reglement voor het aanbieden van nascholingsactiviteiten voor opleiders en de beslissingen van de Accreditatiecommissie m.b.t. bepaalde therapieën en methoden. 


Pro-Q-Kine is een instrument binnen de kinesitherapie voor het stimuleren van deskundigheidsbevordering en kwaliteitsbewustzijn. De vereniging heeft tot doel, de kwaliteit van zorg te verbeteren door een systeem van kwaliteitsbevordering in de kinesitherapie te organiseren voor alle kinesitherapeuten werkzaam in België die een identificatienummer bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) hebben.How do I get my points from Pro-Q-Kine?


Most of our courses are accredited by Pro-Q-Kine, the quality organ for physiotherapists in Belgium. Kwaliteitsvereisten voor de kinesitherapeuten. Eerst en vooral leveren geaccrediteerde navormingen navormingseenheden (NE) op voor kinesitherapeuten. Die navormingseenheden worden geregistreerd in het digitaal portfolio van de kinesitherapeut, die met voldoende NE aan één van zijn kwaliteitscriteria voldoet. Met andere woorden: deelname aan geaccrediteerde navorming levert de kinesitherapeut voordeel op en zou een invloed kunnen hebben op zijn keuzes.


Om de punten te ontvangen van scholingen bij Incitus dient u eerst uw account volledig in te vullen en het RIZIV nummer in te vullen. Dit hebben wij nodig om de punten te kunnen registreren.


Bij een cursussen op locatie zullen we de punten invoeren na afloop wanneer de deelnemer alle dagen aanwezig is geweest.


Bij een online cursus, on demand cursus of een webinar zullen we de punten invoeren wanneer de deelnemer alle dagen aanwezig is geweest, en de vragen over de cursus met 70% goed hebt beantwoord. De vragen worden via google forms verstuurd.


When do I receive my points from Pro-Q-Kine?


We voeren de punten in twee weken na de cursus, online cursus, on demand cursus, of webinar mits we alle gegevens hebben en de deelnemer voldoet aan de voorwaardelijke eisen.

Contact us