Paul Venner is een veelgevraagd expert in menselijk bewegen. Hij heeft een ecologische en geïntegreerde benadering in training voor bewegingsoptimalisatie. De relaties tussen motorische controle, leren, transfer van training en de rol van dynamische stabiliteit hebben in het bijzonder zijn interesse.


Paul Venner behaalde zijn Bsc. aan de Fontys Sporthogeschool in 2010 waar hij gestudeerd heeft onder Frans Bosch waarmee hij vervolgens ruim 10 jaar heeft samengewerkt tijdens cursussen en consultancy. Hij heeft zijn Msc. in Strength & Conditioning behaald aan St. Mary’s Twickenham, Londen in 2016. Zijn eerste ervaringen als Strength & Conditioning coach deed hij op in 2010 aan het Olympisch institute in Sydney (NSWIS) waarna hij vervolgens 5 jaar werkzaam was als S&C coach bij NOC*NSF met diverse olympische- en talent programma’s waaronder Zwemmen, Damesvoetbal en Honkbal. Vervolgens ging Paul Venner 8 jaar aan de slag als Athletic Performance Director voor de Nederlandse Honk- en Softbal Federatie en reist hij de wereld rond voor cursussen en consultancy.


In zijn zoektocht naar bewegingsoptimalisatie heeft hij vanaf 2011 diverse trainingsmaterialen ontwikkeld zoals de Aquabags, Aquaballs en Hydrovest. Voor zijn laatste innovatie won hij in 2016 de Nationale Sportinnovator Award en verkreeg hij een wereldwijd patent. Het totaalconcept en merk van Ultimateinstability® waarbinnen dit alles plaatsvond heeft hij in 2023 verkocht. Nu richt Paul zich als mede-oprichter van Coöperatie Groeilokaal op het verbeteren van integrale vitaliteit zodat de mens als onderdeel van de natuur samen optimaal kan regenereren, floreren en presteren. 

Cursussen

empty-image
Fysiek
nl

Dynamic Stability Training

Paul Venner MSc
Groningen
05 - 06 Oct 2024
Prijs
€525,00 €475,00
Geldig tot 01 Sep 2024
12 punten (Kwaliteitshuis Fysiotherapie Vakinhoudelijk algemeen)
12 punten (Kwaliteitshuis Fysiotherapie Sportfysiotherapie)
Neem contact op